160216_Olo-Ravintola_327_lowres.jpg

Kóstolómenü tokaji aszúval 2017

Az „olo” egy finn szó, ami azt fejezi ki, hogy valaki valahogyan érzi magát, és ezt az aktív jelenlétet testesíti meg az „olohuone”, a nappali szobára használt finn kifejezés egyik alkotóelemeként is. Az étteremben a remek konyha és a kiváló kiszolgálás mellett az atmoszféra, a hely szelleme a legfontosabb tényező. Arra törekednek, hogy a vendégek jó barátaik társaságában otthonosan érezzék magukat. Ennek megvalósításához a finnországi természeti környezetből, az évszakok váltakozásából és a természet tisztaságából merítenek inspirációt. A konyhában a legújabb technikákat és a jól bevált régi hagyományokat ötvözik – grilleznek, füstölnek, savanyítanak és erjesztenek, így készülnek a mutatós és ízletes fogások.

A kóstolómenüjüket a fentiekre alapozva skandináv utazásnak nevezték el. Az ételsor a finn ételkészítési hagyományokon alapul, a modern konyha vívmányainak alkalmazása mellett. Ez a kombináció egy olyan háromórás utazást eredményez, amit mindenképpen érdemes kipróbálni. A menü elkészítéséhez kizárólag az elérhető legjobb minőségű szezonális hozzávalókat használják fel. Az összetevőket kis helyi termelőktől szerzik be, így vendégeik elé garantáltan a legjobb minőségű ételeket tudják szervírozni.

Az Aszú Day alkalmából a kóstolómenühöz társított borsor részeként a Disznókő Pincészet által készített tokaji aszú is a vendégek poharába kerül.

A legendás magyar édes bor, a tokaji aszú elkészítésében a Disznókő Pincészet megalkotta a saját, jellegzetes stílusát. A pince aszúi modern borok, melyekben a gyümölcs tisztasága, a szőlőfajták frissessége és a nemes rothadást előidéző botritisz komplexitása biztosítja a harmóniát. „A szőlő kalauzol minket azon az úton, amelyen járva megvalósíthatjuk a minőségi gyümölcs és az értékes termőhely tiszta és kiegyensúlyozott érvényre juttatását.”

OlO Étterem
Olo Garden & Bar
Pohjoisesplanadi 5
00170 Helsinki
(+358) 010 3206250
info@olo-ravintola.fi
www.olo-ravintola.fi